Reseaujvf
Image default
Society / Law

Arbeidsdeskundig onderzoek helpt bij re-integreren

Een goed re-integratietraject staat of valt met een goed arbeidsdeskundig onderzoek. Re-integreren gaat niet vanzelf en is lastig voor zowel uw medewerker als u als werkgever. Het is daarom van het grootste belang dat re-integreren op de juiste manier gebeurt. Gebeurt dit niet, is de kans groot dat de zieke medewerker wederom langdurig afwezig zal zijn. Oefen geen hoge druk uit op uw medewerker weer snel aan de slag te gaan. Ook al kunnen de werkzaamheden geen handjes missen. Een succesvolle re-integratie is wat beide partijen na moeten streven. Dit maakt van een langdurig zieke medewerker een persoon die weerbaarder en sterker uit dit hele proces zal komen.

Wacht niet te lang met een arbeidsdeskundig onderzoek

Een arbeidsdeskundig onderzoek, is hulp van buitenaf. Schakel de professionals van ADXpert niet te laat in. Tijdige externe hulp inschakelen helpt een zieke medewerker zich uit die spagaat te worstelen waarin hij/zij het gevoel kan hebben vast te zitten. Iemand die te kampen heeft met bijvoorbeeld burn-out klachten, gerichter te helpen dan ‘alleen maar’ thuis te laten zitten en hem of haar de rust te gunnen. Omdat rust het enige is dat iemand met een burn-out nastreeft. Wanneer onderzoek uitwijst dat er sprake is van een burn-out, kan via een re-integratietraject gerichte hulp ingeschakeld worden zodat een volgende valkuil voor deze medewerker er niet zal zijn. Hiermee voorkom je erger en doorbreek je mogelijk vaste patronen en steun je een medewerker bij het persoonlijke ontwikkelproces. Verder zal gekeken worden of re-integratie op de huidige werkplek onder dezelfde omstandigheden mogelijk is -eventueel- met wat aanpassingen of wellicht een heel nieuwe werkplek bij hetzelfde bedrijf of zelfs een andere werkgever.

Maar streef ook niet naar een te snelle integratie

Als goede werkgever heb je wellicht al langer het idee dat iemand niet op de juiste plek zit. Uitval door stress of burn-out samen met een arbeidsdeskundig onderzoek kan dit gevoel versterken of zelfs bevestigen. Natuurlijk willen alle betrokkenen dat de zieke medewerker weer zo snel mogelijk herstelt. Het liefst op de oude werkplek, om zo min mogelijk stress te veroorzaken. Een moeilijke situatie. Belangrijk is om de zieke medewerker weer aan het werk te krijgen. Op de been. Daarna is er voldoende tijd en ruimte om de loopbaan meer richting te geven. Met ADXpert geef je je medewerker en jezelf de beste kans op een goed herstelproces.