Reseaujvf
Image default
Society / Law

Cassatieadvocaten: uw laatste juridische redmiddel serieus

Cassatieadvocaten: uw laatste juridische redmiddel serieus

Cassatie is een begrip uit het Nederlands recht. Wanneer u in cassatie gaat heeft u een uitspraak van een lagere rechter gekregen en u bent het niet eens met procedure. ‘In cassatie gaan’ betekent dat men beroep aantekent bij het hoogst rechtsprekend orgaan van het land tegen een uitspraak van een lagere rechter. De Hoge Raad in dit geval houdt enkel rekening met de wijze waarop de lagere rechter de wet heeft toegepast. Een cassatierechter treedt dus niet in beoordeling van de feiten zelf. Het is ten zeerste aangeraden een cassatie advocaat in dienst te nemen voor het gehele proces omdat er weinig expertise is op het gebied van cassaties. Het is een bijzondere vorm van recht.

De stappen van ‘in cassatie gaan’

In Nederland gaat men bij de Hoge Raad in cassatie tegen een beslissing van het gerechtshof en tegen een beslissing van de rechtbank in laatste feitelijke instantie gewezen. Er zijn diverse stappen die u moet nalopen voor de cassatie. De eerste stap is dat u binnen twee weken na de veroordeling cassatie moet instellen. Dat kunt ten alle tijden het beste laten doen door een cassatieadvocaat in verband met de formaliteiten die er bij komen kijken. Wanneer cassatie wordt ingesteld stuurt het gerechtshof de stukken van de rechtszaak naar de Hoge Raad, dat duurt ongeveer vier maanden. Wanneer de stukken zijn aangekomen bij de strafgriffie ontvangt u een aanzegging. Vanaf dat moment heeft uw advocaat 60 dagen voor de indiening van de cassatieschriftuur. Voorafgaand aan het oordeel door de Hoge Raad wordt in het algemeen een advies gegeven door de procureur-generaal bij de Hoge Raad.

Cassatieadvocaten

Het is altijd de beste keuze om het gehele traject een cassatieadvocaat in dienst te nemen. Het is namelijk zo dat niet veel advocaten gespecialiseerd zijn in cassaties. Andere advocaten gaan dan ook vaak voor advies naar een cassatieadvocaat. Het proces mag in principe door u zelf gestart worden maar is absoluut niet verstandig. Ga verstandig om met uw laatste juridische redmiddel.

Neem contact op met een cassatieadvocaat om te kijken wat uw kansen zijn.

http://www.cassatie-advocaat.nl/