Reseaujvf
Image default
Offers

De 5 belangrijke veiligheidsfuncties om op te zoeken in je grasmaaier

 

Als je op zoek bent naar een grasmaaier om je eigen tuin of gazon mee te maaien, of misschien wel de tuin van de zaak, wil je misschien denken aan een gasgewassen of elektrische maaier. Wat het beste voor jou zou zijn, hangt af van je individuele behoeften en voorkeuren als gazonverzorgingsprofessional. Er zijn voor- en nadelen aan beide soorten machines. Hier is een snel overzicht van hoe ze werken.

 

Een grasmaaier is meestal een grote machine met behulp van een of meer draaiende bladen om een kaal grasoppervlak naar een uniforme hoogte te snijden. De hoogte van het snijgras kan worden ingesteld door de lay-out van het ontwerp van de maaiers. Cilinderstijlmaaiers hebben een groot maaidek en een brede snijgleuf aan de voorkant. Maaiers van de spilstijl hebben een lange arm die het mes door een gleuf aan de voorkant spoelen. Een klein snijgedeelte onder de as biedt ondersteuning voor de draaiende bladen.

 

Een grasmaaier aangedreven door gas

Gas-aangedreven grasmaaiers zijn populairder dan elektrische modellen, waarschijnlijk vanwege hun draagbaarheid. Een gazonmaaier met benzine aangedreven maaier kan met gemak van huis naar de werklocatie worden verplaatst. Elektrische grasmaaiers zijn ook erg draagbaar, waardoor ze een populaire keuze zijn voor eigenaren van appartementen en condominium die mogelijk beperkte tuinruimte hebben. Een elektrische grasmaaier vereist echter dat het gazon regelmatig wordt gesneden om de bladen te laten draaien. Dit vereist een bepaald onderhoud, zoals smering en bougie-vervanging.

 

Wat zijn Mulchmaaiers?

Sommige huiseigenaren gebruiken liever mulchmaaiers. Mulchmaaiers verzamelen grasknipsels en beschikken ze in een septic tank. Deze zijn zeer economisch, maar moeten schoon worden gehouden. Een mulchgrasmaaier verzamelt grasknipsels, die chemicaliën en puin kunnen bevatten die schadelijk zijn voor het milieu. Grasknipsels zijn een ideaal materiaal om te recyclen voor gazonverzorging.

 

Voertuigmaaiers voor recreatief gebruik

Recreatieve voertuigen of RVS, zijn een andere populaire keuze voor veel gazonverzorgingsbezitters. Deze gemotoriseerde gazonmaaiers hebben zowel een axiale of overheadstation-transmissie en een taps toelopende tweewielaandrijving. De meeste recreatieve voertuiggazonmaaiers hebben grotere motoren dan de meeste grasmaaiers. Ook zijn enkele recreatieve voertuigen met accessoires, zoals gazonverlichting of mulch-maaiers.

 

De belangrijkste factor bij het aanschaffen van een grasmaaier is of het bij jouw behoeften en budget past. Overweeg ook het type messen dat de grasmaaier heeft. Messen moeten periodiek worden geslepen en moeten goed worden gehandhaafd, zodat de bladen niet verstoppen. Veel grasmaaiers worden geleverd met verschillende bladopties.

 

Hierbij de 5 belangrijkste veiligheidsfuncties om op te zoeken in je grasmaaier. Zorg goed voor je tuin en gazon. Naast een grasmaaier kan je je tuin onderhouden met behulp van een heggenschaar. Gereedschap Expert biedt een breed assortiment aan grasmaaiers en heggenscharen van hoge kwaliteit!

https://www.gereedschap-expert.nl/