Reseaujvf
Image default
Society / Law

Goed voorbereid via een checklist

Een ding dat je graag voor je dierbare persoon wilt is dat hij of zij een goede en waardig afscheid krijgt. Er zijn hier verschillende dingen voor die je kunt doen om een goed afscheid te regelen. Zo zou je het heft in eigen handen kunnen nemen, maar ook kun je ervoor kiezen om iemand in te schakelen die jou gaat helpen bij het regelen van de uitvaart. Er zijn tegenwoordig ook veel verschillende uitvaartorganisaties op het internet te vinden die jou de ondersteuning zouden kunnen bieden die jij nodig hebt. Het is dan alleen wel belangrijk dat je van te voren bekijkt wat je wensen zijn en of een organisatie dit wel voor jou waar kan maken. 

Toch een deel zelf regelen? 

Het kan natuurlijk wel zo zijn dat jij een deel van de uitvaart toch zelf wilt gaan regelen. Je dan kan goed voorbereid zijn via een checklist. Op een checklist staan namelijk alle dingen die geregeld moeten worden gemakkelijk en overzichtelijk onder elkaar. Helaas is het niet altijd mogelijk om in deze moeilijke periode alle dingen zelf te regelen. Speel daarom door aan de organisatie wat de wensen van jou en de overledene waren zodat hier rekening mee gehouden kan worden en jullie samen tot een mooi resultaat komen. 

Ga het gesprek aan 

Naast dat het belangrijk is om een uitvaart goed te regelen, is het ook belangrijk dat jij blijft praten over hoe jij je voelt in de huidige situatie. Het is namelijk logisch dat jij je in deze periode niet goed voelt en dat jij er graag met mensen van de uitvaartorganisatie over wilt praten. Zij hebben namelijk ervaring met uitvaarten en weten dus wat ze moeten doen om jou hier doorheen te helpen.