Reseaujvf
Image default
Society / Law

Loonadministratie uitbesteden

“Wat is nu het aller leukste aan het zijn van een ondernemer?”Je kunt het aan duizenden ondernemers vragen, maar ik verzeker je dat ze allemaal hetzelfde zeggen. Ze zullen de flexibele tijden noemen, die je zelf kan indelen. De vrijheid om dingen aan te pakken zoals jij dat wilt. De vervulling dat ze weten dat alles wat ze hebben, ze ook echt zelf hebben opgebouwd. Maar het allermeeste; de tijd die ze kunnen steken in hun passie, waar ze hun werk van hebben gemaakt. Het liefste besteden ze daar alle veertig uren van de werkweek aan.

Maar helaas is het in realiteit niet zo’n feest. Bij het ondernemen komt veel meer kijken dan alleen het product of de dienst dat of die je levert. Er komt heel veel administratie bij kijken. Eerst om je bedrijf te registreren, daarna om alle inkomsten en uitgaven bij te houden. En de loonadministratie natuurlijk. Daarnaast moet je het gehele productieproces, met alle hulpmiddelen die je nodig zult hebben bij het uitvoeren van je baan, moeten besturen. Ook moet je aan marketing doen, zodat je zo veel mogelijk klanten krijgt, en dus ook zoveel mogelijk inkomsten hebt. Wanneer je bedrijf wat is gegroeid, zal je nog meer dingen moeten doen. Dan heb je namelijk ook werknemers, die aangestuurd moeten worden om naar de juiste plek te kunnen. En je moet de mensen aannemen. Wanneer ze dan eenmaal bezig zijn, moet je in de gaten houden dat alles wel goed blijft gaan en moet je ingrijpen wanneer er dingen dreigen te mislukken. Als je bedrijf dan blijft groeien, krijg je allerlei takken; HR services, ICT, marketing, ga zo maar door.

Dit wil je natuurlijk allemaal liever niet doen. Daarom is het een goede mogelijkheid om deze taken uit te besteden. Dan kan jij je focussen op wat echt belangrijk is.

https://www.cbbs.nl/