Reseaujvf
Image default
Society / Law

Wie zijn er beter in klussen, mannen of vrouwen?

Tegenwoordig wordt de rolverdeling tussen de mannen en de vrouwen steeds gelijker. We kijken niet gek meer op als de man de stofzuiger pakt of de vrouw aan het schilderen is. Toch is er nog één taak die over het algemeen wordt toegewezen aan de mannen: het klussen.

Ondanks dat de mannen bekend staan om het hebben van twee linkerhanden worden zij door de bevolking toch meer toevertrouwd aan het klussen dan vrouwen. Drie kwart van de vrouwen lijkt aan te geven dat zij een betere klusser is dan of gelijk staat aan het klustalent van haar partner. Het zelfvertrouwen blijkt helaas niet genoeg te zijn om de standaard verdeling te veranderen.

Ongeschikt

Mannen zijn over het algemeen gemakkelijker in het toegeven van hun eigen kluscapaciteiten dan vrouwen. Zij tonen overduidelijk dat zij, naar hun mening, over betere kluscapaciteiten beschikken dan de vrouwen. Zo blijkt uit cijfers dat ruim de helft van de mannen hun vrouw of vriendin niet vertrouwen met elektrisch gereedschap. Zij zouden hun partner dan ook een 5 als rapportcijfer geven, gezien het klustalent.

Vrouwen zijn iets milder in het geven van hun oordeel en zullen hun partner een 7 bieden op de rapportlijst. Toch geeft een kwart van de vrouwen aan dat hun partner ongeschikt is voor het werken met torx schroeven, hamers, hoekijzers, spijkers, etc.

Ruime voldoende

Indien beide genders zichzelf een cijfer mogen geven, valt het verschil in vertrouwen direct op. Zo geeft 55% van de mannen zichzelf een 7 of hoger. Slechts 27% van de vrouwen durft zichzelf zo’n overeenkomende voldoende te geven. Ruim de helft van de vrouwen geeft aan zichzelf een slechte tot zeer slechte klusser te vinden, waardoor zij zichzelf een 4 of lager geven als rapportcijfer. Ten opzichte van de mannen is dit een enorm verschil: slechts 17% van de mannen zou zichzelf een onvoldoende geven.

http://bnvtools.nl