Reseaujvf
Image default
Society / Law

Wil jij jouw merkenregistratie verlengen?

De geldigheid van merkregistraties

Heb jij jouw merk in het verleden geregistreerd bij een merkenbureau, maar zal deze binnenkort verlopen of is dit al verlopen? Dan is het verstandig om de merkenregistratie te verlengen om de merkbescherming te kunnen behouden. Een merkenregistratie kent een geldigheid van tien jaar. Na deze tien jaar sta je voor de keuze om de registratie te verlengen of te laten vervallen. Als je de merkenregistratie wilt verlengen, dan zijn daar kosten aan verbonden. Een merkenregistratie kan onbeperkt worden verlengd, iedere keer voor een periode van tien jaar.

 

Waarom laat zou je een merk laten verlengen?

Een merk laten verlengen is ontzettend belangrijk voor je onderneming. In sommige gevallen kiezen bedrijven ervoor om niet het merk te verlengen, maar opnieuw te registreren. Het opnieuw registreren van een merk is ontzettend riskant. In eerste instantie lijkt het opnieuw registreren van een merk makkelijker en goedkoper lijkt dan een merk te verlengen. Dit klopt absoluut niet. Het is namelijk alleen duurder als je te laat bent met het verlengen van een merkenregistratie. Dit betreft een periode van zes maanden die begint op de vervaldatum van de registratie waarin je je het merk toch kunt verlengen terwijl het officieel al vervallen. Laat het hier niet op aankomen, maar wees verstandig en verleng de merkregistratie voor de vervaldatum. Dit scheelt namelijk veel kosten en procedures.

 

Merkenregistratie verlengen voor betreffende gebieden

Net zoals de eerste merkenregistratie kan je bij het verlengen van een merkenregistratie ook kiezen voor een betreffend gebied, zoals Internationaal, Europese Unie en de Benelux. De kosten voor het vernieuwen van een merkregistratie zijn bij internationale registraties afhankelijk van een aantal landen, klassen en het merk. Ook bij de merkregistratie verlengen voor de Europese Unie en de Benelux hangen de kosten af van het aantal klassen waarin het merk is geregistreerd. Echter worden hierbij de geschatte kosten wel gegeven. Bekijk de website voor deze geschatte kosten en verleng de merkregistratie voor een betreffend gebied.